en bred och levande vänsterdebatt med förankring i marxistisk idétradition

Cirklar vår 2018:
Marx – Grundrisse

grundrisse

 

 

 

 

Grundrisse är en förstudie eller råskiss till Kapitalet och består av maniuskript som hamnade i byrålådan. Dessa anteckningar rymmer mycket som Marx aldrig hann uttrycka någon annanstans, bara en bråkdel av det han skisserade här finns med i Kapitalet. Grundrisse ger vidare insikter i Marx filosofi och idéer om bla. arbete, mervärde, profit och dialektik. Mest intressant kanske erbjuder den oss en spännande färd i Marx tankeprocess under arbete.

Denna svenska översättning är endast ett urval och för er som är bekväma med  engelska rekommenderar jag hellre en utmärkt översättning i helhet i Penguinpocket (ca 1000 sid). Finns på Hedengrens, om inte, beställ så skickar de snabbt efter.

Bok: Karl Marx:Grundrisse ett urval. Förord av Sven–Eric Liedman
Boken finns att köpa vid första studietillfället till billigt förlagspris. Endast kontanter.
Studieledare     Eva-Lena Lundberg
Start:                      Torsdag 1 februari, kl. 18.00, sedan torsdagar 14 ggr
Plats:                      Kafé Marx, Kungsgatan 84 ög.

Anmälan  till distriktet: Storstockholm@vansterpartiet.se eller 08- 654 13 10 .

Arrangör:  CMS  med Vänsterpartiet Storstockholms studieutskott